2014-12-08 14:58:21• hírek • Kocsis Zoltán

Két év börtönre ítélték a megyei sportigazgatóság két korábbi igazgatóját

Florin Gal
Florin Gal

A Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság két év szabadságvesztésre ítélte a Szatmár Megyei Sport-és Ifjúsági Igazgatóság (MSII) korábbi vezetőit, Calin Galt, valamint testvérét, Florin Galt. Megállapítást nyert továbbá, hogy a két testvér illegálisan tette rá a kezét a Werbőczy (Mileniului) utcában álló Sporthotelre, amely ezt követően visszakerül az állam tulajdonába.

A bíróság ugyanis semmisnek minősítette az MSII és a Gál-testvérek által birtokolt Bosic Empire Company közötti szerződést, amely a Sporthotel átvételéről szólt. Ennek következtében az ingatlan visszakerül az állam tulajdonába. Emellett a bíróság 76.123 lej visszafizetésére ítélte Calin Galt. Megállapította azt is, hogy Galék 76.000 lejnyi kárt okoztak az MSII-nek, azon keresztül pedig a román államnak.

Az MSII igazgatójaként Florin Gal - aki eközben a PDL ifjúsági szervezetének megyei vezetője volt, majd a PMP egyik helyi vezére lett - 2009-ben írta ki azt a közbeszerzési szerződést, amelyet a Gal-testvérek ellenőrizte Bosic Empire Company nyerte meg, minek következtében potom havi 2700 lejért megszerezte a Sporthotel használati jogát. A közbeszerzési liciten mindössze két cég vett részt: a másikat is Galék ellenőrizték. Őt mindezért két és fél éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Aztán Florin helyét Calin vette át az MSII élén, aki 2009 novembere és 2010 augusztusa között 163.706 lej értékű szerződést írt alá az ominózus Bosic Empire Company-vel az ifjúsági tábor rehabilitálási munkálataiért és 76.123 lejről szóló kontraktust a Sportszálló bútorzatának és elektronikus hálózatának felújításáért. Mindezekért két év börtönbüntetést kapott, ám ennek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Az ítélet ellen a vádlottak fellebeztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: